Tessa Lenderink   • Mind & Body

  Lichaamsgerichte therapie / Haptotherapie


  "The body says what words can not"
  Martha Graham

  Van jongsafaan heb ik interesse in de mens en zijn/haar lichaam. Als enthousiast sporter/danser, sportcoach en fysio-/manueeltherapeut merkte ik dat ons lichaam een enorme kracht, wijsheid en zeggingskracht heeft. Als we er maar naar durven te luisteren. En we het – en dus ook onszelf – met respect en gevoel behandelen.

  De opleiding tot GZ-haptotherapeut maakt dat ik nog meer oog heb gekregen voor dit alles. En de vele nascholingen op het gebied van lichaamsgericht traumawerk maken dat ik steeds verfijnder met mensen aan het werk ben. Het lichaam laat veelal via (spier)spanningen en allerlei andere symptomen 'zien' wat er nog opgeslagen ligt aan (traumatische) herinneringen of gewoontepatronen.

  Als haptotherapeut help ik je door middel van gesprekken, aanraking en/of ervaringsoefeningen om meer in contact te komen met je lijf. Via het lichaam reik ik aan hoe je je weer kunt verbinden met jezelf en anderen, met de prettige en minder prettige verhalen die zich in je lichaam hebben opgeslagen, met je kracht, je emoties en gevoelens. We onderzoeken jouw vermogen tot voelen, contact maken, verbinden. Zo krijg je meer inzicht en ga je begrijpen hoe je in elkaar steekt. Door zo te luisteren naar je lichaam en de signalen uit je lichaam serieus te nemen, kan je op een nieuwe manier handelen. Je krijgt steeds beter door wanneer en waarom je lichaam in reactie op iets of iemand bepaalde signalen geeft. Waarom je lichaam in een vecht of vlucht of bevries-stand schiet. En vooral, hoe je daar vervolgens weer uit kunt komen.
  Deze nieuwe kennis, die je ervaringsgewijs binnen de haptotherapie opdoet, maakt dat je in je dagelijkse leven steeds meer keuzevrijheid zult voelen in je manier van handelen en zijn.

  Haptotherapie helpt je een completer mens te worden. Je gaat met je verstand én je gevoel handelen.

  Tessa Lenderink haptotherapie (VVH lidmaatschap 752-A).


  Contact:
  Email Tessa Lenderink

  website www.tessalenderink.nl
  Telefoon: 06-8200 4862